Organisatie - 12 mei 2011

Gekibbel over Atlas houdt aan

Ondernemingsraad: gasten niet afschepen met krappe kamer. Raad van bestuur mag geen airco.

De ondernemingsraad en de directie van ESG blijven het oneens over de ruimte die overblijft in Atlas na de komst van het Bestuurscentrum. Dat zegt or-voorzitter Kees van Diepen. De or adviseerde twee weken terug negatief over de verhuisplannen. Aanvullende informatie van de ESG-directie als reactie op dat advies heeft vooralsnog geen resultaat gehad. 'De discussie blijft over de normen: hoeveel werkruimte is redelijk voor vaste medewerkers, gastmedewerkers en studenten', zegt Van Diepen.
In de plannen is voor gastmedewerkers maar vier vierkante meter werkruimte weggelegd. Volgens Van Diepen is het niet netjes om onderscheid te maken tussen gasten en eigen mensen. Maar volgens directielid Auke de Bruin is die vier vierkante meter al ruim boven de formele norm voor gastmedewerkers.
Te weinig ruimte voor studenten
Ook voor studenten constateert de or een 'ernstig tekort aan werkplekken'. Volgens de or gaat de directie nog steeds uit van het aantal studenten uit 2003. Sindsdien zijn die aantallen fors gestegen. De Bruin pareert met: 'Wij zitten op 800 vierkante meter, terwijl 600 meter de norm is. Bovendien houden we rekening met verstelbaar meubilair en extra ruimte plekken voor studenten landschapsarchitectuur.'
Of de ondernemingsraad alsnog positief adviseert, moet vandaag (donderdag) blijken. De uitslag van dat overleg is ook van belang voor het advies van de or van het Bestuurscentrum. Die is in principe positief over de verhuizing, mits de collega's van ESG dat ook zijn. Een andere voorwaarde is dat de raad van bestuur geen dure airco krijgt. Volgens de or is zo'n investering in tijden van schaarste niet uit te leggen aan de achterban. De klimaatbeheersing in Atlas is volgens de or een stuk beter dan in het Bestuurscentrum.