Nieuws - 22 maart 2012

Geketend door (Zijlstra's) schuld

Studieschuld die als een zware last wordt meegetorst. Met die ludieke actie in het Forum vroegen de Wageningse studentenorganisaties VeSte en Pulse op 19 maart aandacht voor de plannen van Halbe Zijlstra.

26-actie-forum.jpg
De Wageningse behartigers van studentenbelangen deden net als hun collega's in andere studentensteden mee aan de actieweek van de landelijke studentenvakbond LSVb. De hal van het Forum hing vol met spandoeken, terwijl Pulse, Rood en VeSte protesthandtekeningen verzamelden die richting Den Haag gingen.
De acties richten zich tegen verschillende bezuinigingen op het hoger onderwijs. De langstudeerboete en een hoog collegegeld voor tweede studies zijn al ingevoerd. Daarnaast wil staatssecretaris ­Zijlstra nog de studiefinanciering in de master afschaffen, het reisrecht inkorten en de aanvullende beurs beperken.
Dag van Rouw
Op woensdag fietst een afvaardiging van de studentenraadsfracties VeSte en Pulse vanuit Amsterdam naar het Binnenhof in Den Haag, om hun zorgen tegen het inkorten van het reisrecht voor studenten te uiten. Op het Binnenhof overhandigen de studenten de verzamelde protesthandtekeningen aan ­Tweede Kamerleden. Hoogtepunt van de actieweek wordt de landelijke demonstratie op  vrijdag 23 maart in Amsterdam. Onder de naam Dag van Rouw herdenken studenten dan, gekleed in het zwart, hun studiedromen.