Organisatie - 18 maart 2010
Geen vraag, geen aanbod
Toen ik klein was, snapte ik niet dat mijn oom de bioloog op mijn verjaardag geen toastje tonijn wilde eten omdat bij het vangen van die tonijn hoogstwaarschijnlijk dolfijnen waren gestorven.

Aziatische zalm
Bereidingstijd: 20 min + 2 uur wachttijd
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Flink stuk zalmfilet (ca. 800 gr.)
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 cm verse gember, fijngesneden
- 1 bosje verse koriander, blaadjes en steeltjes gescheiden
- 100 ml zoetje ketjap (ketjap manis)
- 2 tl honing
- 1 limoen
Bereiding
Leg de zalmfilet in een ovenschaal en smeer in met de knoflook, verse gember, fijngesneden steeltjes van de koriander en overgiet de zalm met de ketjap. Goed afdekken, het liefst luchtdicht met huishoudfolie. Laat de zalm minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Verwijder vervolgens zoveel mogelijk marinade, smeer de bovenkant van de moot in met de honing en zet de zalm ongeveer 10 minuten onder de grill. Bestrooi met fijngesneden korianderblaadjes en besprenkel royaal met limoensap.