Organisatie - 2 september 2013

Geen vierde termijn Dijkhuizen

tekst:
Nicolette Meerstadt
8

Aalt Dijkhuizen is bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR. Na drie termijnen van vier jaar geeft hij in maart het stokje door aan de volgende.

Dat maakte Dijkhuizen zojuist zelf bekend tijdens de opening van het academsich jaar.


Re:acties 8

 • student VHL

  Is de ontvlechting met VHL misschien toch iets te vroeg gekomen...

  Reageer
 • Gert

  Hoeveel euro heeft deze BovenBalkenendenormiaanse Bestuurder in die drie termijnen precies in zijn zakken laten glijden?

  Reageer
 • WJ

  Verder niks erover te melden Resource? Geen dieptegaand interview van iemand van de Raad van Toezicht? Niet eens een reactie van Simon Vink? Waren jullie dan zo verrast door dit nieuws?

  Zou de heer Dijkhuizen iets anders hebben gevonden? Of was er teveel druk vanuit de organisatie voor een nieuw bestuurder?

  Reageer
  • Rob Goossens

   @WJ: een beetje geduld WJ. De bericht hebben we luttele minuten na de aankoniding gepubliceerd. Heet van de naald dus. Later volgt uiteraard meer, onder andere in Resource 3 die volgende week verschijnt.

 • promovendus

  Mwa, dat vind ik toch veel te negatief. Zijn uitspraken gaven weliswaar regelmatig aanleiding tot flinke discussies, maar Dijkhuizen heeft het afgelopen decenium veel betekend voor de universiteit. Vergeet niet dat de toekomst van WU er nog niet eens zo lang geleden helemaal niet zo rooskleurig uitzag, ik denk dat we hem op bepaalde vlakken dus wel degelijk dankbaar mogen zijn. Desalniettemin zijn drie termijnen lang voor een bestuurder, ik denk daarom dat het een wijs besluit is het stokje nu over te geven..

  Reageer
 • Student

  Voor Larenstein is dat nu toch al te laat.

  Reageer
 • Edgar

  We houden er op jaarbasis een paar ton aan over. Kunnen we weer in de organisatie investeren

  Reageer
 • dierwetenschap

  Zonde dat deze man met realistische visie op de agrarische sector de universiteit gaat verlaten, hopelijk komt er iemand voor terug die ook met beide benen op de grond staat.

  Reageer
 • student

  Godzijdank is eindelijk de heerschappij van deze dictator en nare persoon voorbij. Dat de WUR en maar beter van mag worden!

  Reageer

Re:ageer