Nieuws - 18 april 2002

Geen verkiezingen voor studentenraad

Geen verkiezingen voor studentenraad

Op de valreep hebben zich toch nog twaalf kandidaten gemeld voor de studentenraad. Er zijn ook twaalf zetels beschikbaar, daarom komen er geen verkiezingen. Aanvankelijk zouden er dit jaar minder kandidaten zijn dan beschikbare raadszetels. Toch bestaat er nog onduidelijkheid rond de elfde en twaalfde kandidaat.

"De elfde kandidaat heeft zich per e-mail aangemeld. Dat is niet zoals het moet. Een kandidaat meldt zich meestal schriftelijk aan en onder de brief staan dan vijf handtekeningen. De twaalfde kandidaat staat niet ingeschreven in het studentenregister. Er bestaat onduidelijkheid of deze wel student is. Daarom praat de verkiezingscommissie van de studentenraad er nog over," vertelt Sipke de Jong, secretaris van de verkiezingscommissie.

Voor het eerst gaan de verkiezingen rond de studentenraad zo moeizaam. Tot het laatste moment werd gevreesd dat ??n zetel vacant zou blijven. De Jong ziet verschillende oplossingen: "Laten we de raad aantrekkelijker maken door er bijvoorbeeld studiepunten voor te geven. Daardoor komen studenten niet helemaal een jaar achterop met hun studie. Raadsleden zouden bijvoorbeeld studiepunten kunnen krijgen voor een open vak bestuurskunde. Minder zetels kan een tweede oplossing zijn. Tenslotte kunnen we de zittingstermijn verkorten. De laatste twee zijn denkbare opties. Over die studiepunten wordt al wel echt gesproken."

Woensdag 24 april valt de uiteindelijke beslissing. Tot die tijd kan de elfde kandidaat vijf handtekeningen verzamelen en van de twaalfde kandidaat wordt nagetrokken of deze misschien toch student is. | M.Hk