Nieuws - 29 februari 2016

Geen toegang op schrikkeldag

tekst:
Koen Guiking,Linda van der Nat

De toegangspasjes van veel medewerkers en studenten werken niet op schrikkeldag. Bouwbedrijf Heijmans, dat het toegangsverleningssysteem installeerde, stelde de datum in de servers vanochtend in op 1 maart, maar dat loste het probleem niet op.

‘Als 29 februari niet op de kalender zou staan, dan zou ik begrijpen dat er zo’n fout gemaakt wordt. Maar het staat er echt op’, lacht Els Janssen, receptioniste bij Radix. ‘Het is net een vervroegde 1-aprilgrap.’ Janssen stond al om kwart over zeven voor de deur van het gebouw waar ze werkt, maar de deuren bleven dicht. Een kwartier later kon ze mee naar binnen met een collega wiens pasje wel werkte.

De toegangspoortjes in Radix gingen in de ochtend een paar keer vanzelf open en dicht. De installateur van Heijmans was blijkbaar op afstand aan het werk. ‘Tot half elf stond alles open’, vertelt Dorrie Jansen van achter de balie. Maar daarna moest ze geregeld poortjes openen voor studenten die naar buiten willen. Haar pasje werkte wel.

Bij Actio gingen de deuren juist vanzelf open. ‘Normaal moet je voor acht uur ’s ochtends en na vijf uur ’s avonds je pasje gebruiken, maar vanochtend kon ik om kwart voor acht gewoon naar binnen’, zegt Elly Eugelink, receptioniste bij het Facilitair bedrijf. Volgens haar heeft de servicedesk meerdere meldingen gehad van mensen die ineens geen toegang meer hadden tot een gebouw of een labruimte.

Erwin Krijt, contactpersoon van Wageningen UR bij Heijmans, vertelt dat er landelijk problemen zijn met toegangspoortjes die van slag zijn op deze 29e februari. Aan een oplossing wordt nog steeds gewerkt.