Nieuws - 1 januari 1970

Geen saaie buluitreiking meer

Geen eindeloos verkoopverhaal over de alumniclub, niet teveel technische informatie en meer persoonlijke praatjes. Een werkgroep boog zich over de buluitreikingen van Wageningen Universiteit en kwam met deze aanbevelingen voor verbetering.

Studenten klagen al jaren over de buluitreiking. Een werkgroep bestaande uit twee studentenraadsleden en medewerkers van de afdeling Onderwijs bezocht een aantal afstudeerplechtigheden en stelde op basis van de observeringen een aantal verbeteringen voor. Deze variƫren van het veranderen van de podiumopstelling tot meer aandacht voor activiteiten naast de studie.
Verder wordt nog bekeken of ook een plaatsvervangend hoogleraar een toga mag dragen, vergelijkbaar met een plaatsvervanger van de rector magnificus die diens volledige ambtskledij mag dragen.
De examencommissies, die verantwoordelijk zijn voor de buluitreikingen, hebben de aanbevelingen inmiddels besproken en toegezegd ermee aan de slag te gaan. De eerste veranderingen worden tijdens de buluitreikingen van maart verwacht. / JH