Nieuws - 7 oktober 2015

Geen prijs bij EcoTrophelia

tekst:
Koen Guiking

De ontwikkelaars van Temphtation zijn niet in de prijzen gevallen met hun tempeh-drankje. Op de EcoTrophelia in Milaan, een wedstrijd voor studenten, eindigde het team van zes Wageningse studenten op de vijfde plaats.

Zes Wageningse studenten ontwikkelden Temphtation. Foto: Remo Wormmeester

'We zijn sowieso blij met ons prestatie,' zegt team captain Marie Luise Puhlmann, 'want de presentatie ging goed en de jury was erg positief. Ons product is voor de Aziatische, maar ze vonden dat we het ook naar Europa moeten brengen.' De top-5 zat heel dicht bij elkaar, vertelt Puhlmann. 'Het scheelde maar een paar puntjes met de nummer één. Het gat met de Europese teams die we achter ons lieten was veel groter.' Puhlmann: 'Helaas pindakaas, maar het was een gave ervaring.'

De eerste prijs ging naar een team uit Hogarije, dat een worst van groenten had gemaakt, zilver was er voor Italië ('Het gastland, dus ja', lacht Puhlmann) met een drankje van appel- en sinaasappelschillen, en brons kreeg een team uit Frankrijk ('Het is uiteindelijk natuurlijk een Frans event'), met een soort cornflakes maar dan van kikkererwten en andere peulvruchten.

De Nederlandse voorronde werd glorieus gewonnen