Nieuws - 8 maart 2007

Geen hbo’er in CAID

De Commissie Algemene Introductiedagen (CAID) in Wageningen moet het zonder studenten van Van Hall Larenstein stellen. Geen enkele hogeschoolstudent blijkt zin te hebben in een studieonderbreking.

De nieuwe eerstejaars van Van Hall Larenstein in Wageningen draaien komend studiejaar volledig mee met de Algemene Introductiedagen van Wageningen Universiteit. In de organiserende commissie is daarom ook een plek gereserveerd voor een hogeschoolstudent.
Normaal gesproken werken CAID’ers een jaar lang aan de AID en ontvangen ze gedurende die tijd een bestuursbeurs van de universiteit. Omdat pas laat besloten werd om ook een beurs beschikbaar te stellen voor een VHL-student, zoekt de hogeschool sinds januari iemand die nog een half jaar in de CAID wil meedraaien. Zonder resultaat. ‘Er waren wel enthousiaste studenten’, zegt Miel Hooijdonk, docent en coördinator van de intro voor VHL. ‘Maar ze zitten niet te wachten op studievertraging.’
‘Het is wel een gemis’, vindt Lars van Peij van de CAID. ‘We kunnen nu wel alles met Miel Hooijdonk regelen, maar het was makkelijker geweest als we iemand van VHL in ons midden hadden gehad.’ Nu zullen waarschijnlijk deeltaken aan hogeschoolstudenten worden overgelaten. Verder worden studenten van VHL gezocht voor de crew en als mentor. Maar ook de plaats in de CAID is nog niet vergeven. ‘Misschien raakt iemand door het thema van de AID zo enthousiast, dat hij of zij toch meedoet’, hoopt Hooijdonk.
De themapresentatie vindt plaats op donderdagavond 8 maart bij studentenvereniging Ceres.