Nieuws - 23 augustus 2017

Geen groei internationale masters

tekst:
Albert Sikkema

Het aantal internationale masterstudenten groeit dit studiejaar niet. Dat stelt Ingrid Hijman, hoofd van het Student Service Centre.

© Marte Hofsteenge

Het aantal internationale beursstudenten neemt af, mede omdat de Nederlandse overheid minder beurzen beschikbaar stelt voor studenten uit Afrika en Latijns-Amerika. Daar staat een groei tegenover van het aantal ‘zelfbetalers’, ofwel studenten zonder beurs, met name uit China.

Hijman is blij dat het aantal internationale studenten dit studiejaar niet groeit, want er is weer kamernood in Wageningen. Huisvester Idealis heeft grote moeite om de toegezegde 700 kamers voor buitenlandse studenten ter beschikking te stellen en de noodhuisvesting voor buitenlandse studenten op het kazerneterrein in Ede zat voor het begin van de AID al vol. Ook de Wageningse hotels zitten al vol met pas gearriveerde studenten uit het buitenland.

Hijman hoopt dat Idealis op korte termijn extra kamers weet te vinden in Wageningen of daarbuiten, zodat er ruimte ontstaat op de overspannen kamermarkt.