Nieuws - 8 maart 2007

Geen bezuinigingen op bestuursbeurzen

Wageningen Universiteit gaat het aantal bestuursbeurzen voor studenten niet verkleinen. Dat heeft de raad van bestuur laten weten aan de studentenraad.

Het bestuur wilde bezuinigen op de regeling Financiële Ondersteuning Studenten (FOS) als onderdeel van de korting van 25 procent op de gehele overhead van Wageningen UR. Op 13 februari trok een discussieavond over dat voornemen een volle zaal. Martin Kropff zei na afloop van de discussie al dat hij ‘niet te zwaar’ zou gaan snijden. Vorige week liet hij in een brief weten dat de bezuiniging helemaal van de baan is. De discussieavond heeft daarbij volgens Kropff ‘zeker een rol gespeeld’.
Wageningen geeft relatief veel geld uit aan bestuursbeurzen. De universiteit geeft dit jaar in totaal 1735 maanden studiefinanciering aan 58 verschillende studentenorganisaties. ‘De speciale omstandigheden in Wageningen, als de kleinste stad met een universiteit, kunnen dat rechtvaardigen’, schrijft Kropff.
De raad van bestuur heeft de regeling verder opengesteld voor studenten van Van Hall Larenstein. Hogeschoolstudenten die in het bestuur van een studentenvereniging in Wageningen gaan, kunnen nu dus ook een beurs krijgen.