Organisatie - 4 oktober 2007

Geen aanpassing drukke Bornsesteeg

De Bornsesteeg verwerkt sinds de opening van Wageningen Campus veel meer verkeer dan voorheen. Toch is de gemeente Wageningen niet van plan de smalle weg zonder fietspaden of trottoirs anders in te richten.

1376_nieuws.jpg
Een lange sliert auto’s, kinderen met tennisrackets en hockeysticks die afslaan naar de Bongerd, en hordes studenten die na hun laatste college naar huis fietsen. Sinds Wageningen Campus volledig in gebruik is genomen, is het op het voormalige landweggetje de Bornsesteeg dringen geblazen in de avondspits.
Slachtoffers zijn, afgezien van een platgereden egel in de berm, voor zover bekend nog niet gevallen. Maar wie ziet hoe een vrachtwagen zonder oplegger met grote snelheid om groepjes fietsers slalomt, moet concluderen dat een aanrijding niet ondenkbaar is. En dan zijn er ook nog wandelaars en joggers die zich bij gebrek aan stoep in het gewoel mengen.
‘Het is bekend dat de fietsaantallen gestegen zijn sinds het Forum geopend is’, zegt Hans Cnossen van het Loket Ruimte van de gemeente Wageningen. Mede daarom is de weg onlangs opnieuw geasfalteerd. ‘Maar voor zover ik weet zijn er geen plannen om de Bornsesteeg verder aan te passen.’