Organisatie - 12 februari 2018

Geen WeDay in jubileumjaar

tekst:
Albert Sikkema
1

De WUR organiseert dit jaar geen sportdag voor het personeel. Er is geen ruimte en budget voor de WeDay vanwege het 100-jarig bestaan van de universiteit.

©Sven Menschel

De afgelopen 18 jaar organiseerde de WUR een jaarlijkse sportdag voor haar personeel in mei. De We Day werd de laatste jaren bezocht door zo’n 1.750 personeelsleden van WUR, waarvan er zo’n 1.500 actief gingen sporten. De raad van bestuur heeft besloten om de sportdag dit jaar niet te organiseren.

Keuze
‘Het bestuur heeft een keuze gemaakt’, zegt Henri ten Klooster, hoofd Sportcentrum de Bongerd, waar de sportdag plaatsvindt. ‘Door de veelheid van activiteiten ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en om financiële redenen heeft het bestuur besloten om af te zien van de sportdag.’ Dit jaar zijn er talloze andere activiteiten voor het personeel, stelt hij, zoals het openingsfeest op 8 maart en het festival op 15 september.

Ten Klooster, medeorganisator van de WeDay, gaat ervan uit dat de sportdag volgend jaar weer gewoon doorgaat.

Re:acties 1

  • roelfina mihalj-ijken

    jammer, het is juist altijd zo leuk en je gaat dan zo heerlijk anders met elkaar om, heel anders dan op een feest. bovendien komen op de sportdag vaak mensen die nou niet zo snel naar een feest gaan, weet ik uit ervaring.

    Reageer

Re:ageer