Nieuws - 24 september 2014

Geen Food4you dit jaar

tekst:
Rob Ramaker

Dit jaar vindt geen editie plaats van kennisfestival Food4you. Het evenement heeft niet genoeg commerciële sponsoren gevonden.

Food4you heeft als doel het grote publiek, maar ook professionals, kennis laten maken met voedingsonderzoek. Dit gebeurt via activiteiten als de publieksdag in het Wageningse centrum en de food professional day.

Het festival worstelt al langer met het binnenhalen van voldoende geld. Zo ging Food4you in 2012 van vijftien naar vijf dagen door het wegvallen van gemeentelijke subsidies. Een jaar later stopte hoofdsponsor VGZ. Sindsdien ‘is er weinig enthousiasme voor financiering vanuit het bedrijfsleven,’ zegt Raoul Bino, bestuurslid van Food4you en directeur van de Agrotechnology and food sciences group (AFSG). Voorlopig richt het festival daarom de pijlen op samenwerking met het nieuwe World Food Center (WFC) in Ede. Het is echter onduidelijk of het WFC zelf genoeg deelnemende bedrijven zal vinden.

Bino denkt dat er eind 2014 duidelijkheid isover het WFC. Wat de uitkomst ook wordt, Bino streeft er naar sowieso publieksactiviteiten te blijven organiseren onder de Food4you-vlag. Eén festivalonderdeel – de food professional day – lijkt sowieso gered. Onder leiding van vakschool RijnIJssel vond in maart een uitverkochte editie plaats. Deze krijgt in 2015 een vervolg met eeen themabijeenkomst over vis en schelpdieren. Hierbij doet ook WUR-instituut Imares mee.