Organisatie - 2 oktober 2008

Gastcolleges van Arnon Grunberg

nieuws_2437.jpg
Schrijver Arnon Grunberg komt waarschijnlijk volgend jaar gastcollege geven aan Wageningen Universiteit. Grunberg liet zich dat afgelopen weekeinde in het Belgische Eupen ontvallen tijdens de presentatie van zijn nieuwste boek Onze Oom.
Grunberg geeft al gastcolleges aan de Universiteit Leiden. De komst van Grunberg naar Wageningen is een initiatief van alumnivereniging KLV. De vereniging is al geruime tijd in overleg met de K.L. Poll Stichting uit Amsterdam. Die organiseert culturele projecten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschappen.
Zowel het KLV als de Poll Stichting kon gisteren de komst van Grunberg nog niet bevestigen. ‘Het is besproken, maar we hebben nog geen definitieve bevestiging van zijn kant’, zegt plaatsvervangend directeur Elvire Schlösser van KLV.
Grunberg zelf is er duidelijk over. Hij vertelde het ANP dat hij na Leiden volgend jaar ook in Wageningen colleges geeft. Volgens Schlosser is het de bedoeling dat de schrijver een soort werkcolleges gaat geven voor studenten. Grunberg doet iets dergelijks op dit moment in Leiden. Deze maand verzorgt hij in dat kader in Leiden ook de Albert Verwey-lezing. Die lezing vindt plaats op 16 oktober en heeft als titel Oorlog en Waarheid.