Nieuws - 27 februari 2015

Gala of Nachtdier-feest?

Wie denkt dat er nooit wat te beleven is in Wageningen, heeft het mis. Nu zijn er zelfs drie grote studentenfeesten in twee dagen.

Gisteravond gaf Unitas een groots lustrumfeest in het oude Unitasgebouw op de berg. Vanavond zijn er twee grote evenementen: het studentengala van de gezamenlijke studieverenigingen én een techno-feest, ook weer in het oude Unitasgebouw, georganiseerd door Nachtdier.

Nachtdier? Voor de één wereldberoemd in Wageningen, voor de ander onbekend. Initiatiefnemer Arnold van Rooijen legt uit: ‘Nachtdier bestaat al zo’n drie tot vier jaar. Ons doel is om het nachtleven van Wageningen op de kaart te zetten.’

Gefrustreerd door de weinige echt goede feesten die gegeven werden, in combinatie met de geweldige mogelijkheden leegstaande panden bieden, begon een klein groepje met het geven van illegale feesten. Reclame maken deden ze niet. ‘Dat was niet nodig, mensen kwamen altijd viavia.’ Eén keer kwamen er zelfs zes- tot zevenhonderd man op een feest af. ‘Dat liep wel een beetje uit de klauwen.’

Vanavond geeft Nachtdier een legaal feest, in het oude Unitasgebouw. ‘Dit is de eerste keer dat we ons feest gepromoot hebben via facebook. ‘ En het liep storm, want binnen twee weken waren alle kaarten in de voorverkoop uitverkocht. Wat we kunnen verwachten: vijf ‘zeer talentvolle’ techno-dj’s, strakke visuals, een ‘muzikale trip’ aldus de initiatiefnemer.

En in de toekomst? Arnold heeft nog veel meer plannen. ‘Muziek is echt mijn passie. Ik werk nu veertig uur in de week en doe dit er allemaal naast, maar ik hoop me hier ooit helemaal op te kunnen richten en er misschien zelfs een kleine boterham mee te kunnen verdienen.’ Wordt vervolgd dus.

Wil je zelf nog naar het feest van Nachtdier vanavond? Dan moet je er vroeg bij zijn, want er zijn vanaf 22:00 nog maar een paar kaarten te koop aan de deur.