Student - 13 november 2008

GOEDE OPKOMST OPEN DAG VELP

Voor het hogeschoolgebouw in Velp stond op zaterdag 8 november een 190 kilo zwaar ijsblok, met daarin de VHL-poster ‘Het klimaat verandert. Wat doe jij?’. Een wielkraan met stenen verbeeldde het thema verstedelijking, en houtblokken en een kettingzaag ontbossing. De open dag van Van Hall Larenstein trok 415 bezoekers.

‘Een prima opkomst’, vindt Erik de Vries, communicatiemedewerker in Velp. De afgelopen twee jaar trok de open dag in november ongeveer 425 bezoekers, dus de opkomst is stabiel. ‘Met de latere studiekeuze verschuift de drukte naar de open dag in maart. Vroeger was die in november het drukst bezocht, de laatste jaren is dat duidelijk andersom. Maar zolang we boven de vierhonderd zitten, is het de moeite waard.’
In de aula konden belangstellenden terecht bij studieverenigingen, bedrijven en een internationale stand waar Chinese VHL-studenten zelfgemaakte hapjes uitdeelden. De opleidingen hielden hun presentaties en workshops in de gangen.
VHL Wageningen houdt de open dag tegelijkertijd met Wageningen Universiteit op zaterdag 15 november. De open dag van VHL Leeuwarden vindt zaterdag 22 november plaats.