Student - 22 januari 2009

GEEN ACTIEPLAN TEGEN DISCRIMINATIE STAGIAIR

Onderwijsinstellingen moeten hun studenten voorlichten over discriminatie op hun stageplaats. Maar een speciaal actieplan tegen discriminatie van stagiairs is overbodig.

Dat schrijft OCW-staatssecretaris Van Bijsterveldt in haar antwoord op Kamervragen van GroenLinks. De partij vroeg wat zij ervan vindt dat negentig procent van de studenten een geval van discriminatie niet zou melden, zoals het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijs Bond berichtte.
Een student heeft genoeg mogelijkheden om discriminatie op de stageplaats te bestrijden, vindt Van Bijsterveldt. Zo kan hij zijn klacht ‘bespreekbaar maken op de werkplek’. Ook kan hij aankloppen bij zijn onderwijsinstelling, het Meldpunt Discriminatie of de Commissie Gelijke Behandeling. Eventueel kan een stagebegeleider aangifte doen.
Elk geval of vermoeden van discriminatie zou in elk geval wel gemeld moeten worden, stelt de staatssecretaris. ‘Het is van groot belang dat stagiairs dit doen.’