Student - 28 september 2006

Futurepoint, ‘startblok’ voor werkzoekende studenten

Een groot groen vlak op de muur, en twee computers. Meer is het eigenlijk niet. Maar met één druk op de muisknop wordt duidelijk dat de kantine van de Leeuwenborch in Wageningen het ‘startblok’ is geworden voor studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt.
Wageningse studenten die op zoek zijn naar stages of trainingen belandden eerder in een wirwar van organisaties zoals Aiesec, Integrand of Alumnivereniging KLV. Maar vanaf nu gidst één gezamenlijke site de zoekende studenten naar de juiste plek. Rector magnificus Martin Kropff opende dinsdagmiddag het ‘Wageningen Futurepoint’ in de Leeuwenborch, een digitaal loket waar studenten en afgestudeerden deze site kunnen bezoeken. Ze vinden daar alle mogelijke informatie over sollicitatietrainingen, stageplaatsen, vacatures, excursies en andere activiteiten gericht op de arbeidsmarkt.
‘Futurepoint moet een merk gaan worden in Wageningen’, zegt Tjeerd Driessen namens Aiesec, één van de initiatiefnemers voor de gezamenlijke site en het digiloket. Verder doen het Studenten Ondernemers Centrum (StOC), Integrand, Wageningen Universiteitsfonds, KLV Professional Match, Alumnivereniging KLV en het Alumnibureau mee.
Het zijn allemaal organisaties die gericht studenten en alumni helpen met de voorbereiding op de arbeidsmarkt, maar tot nu toe weinig samenwerkten. Anderhalf jaar geleden bedachten Aiesec en Integrand dat dit anders kon. KLV en het Alumnibureau zaten op hetzelfde spoor en dat leidde uiteindelijk tot Futurepoint.
‘Al die info her en der op het web staat nu gestructureerd bij elkaar’, zegt Paul den Besten, directeur van KLV. Daarnaast blijven ook de eigen websites bestaan. ‘Futurepoint is een paraplusite’, licht Jesse Bobeldijk van StOC toe. ‘Het webportaal centreert alle nuttige informatie. Het is een bundeling van onze krachten. We bereiken de student zo veel beter.’
Helemaal af is de website nog niet. De komende weken huist het nog onder het domein van het alumnibureau. Maar binnenkort is de site vanaf elke computer bereikbaar via www.futurepoint.wur.nl. Voorlopig is de informatie alleen nog in het Nederlands beschikbaar, maar er komt ook zo snel mogelijk een Engelse versie.
Zodra het Forumgebouw aan de Droevendaalsesteeg af is, komt ook daar een digitaal loket. Dit zal tegelijkertijd een dependance worden van KLV en het alumnibureau.