Student - 21 januari 2010

Frisse winterduik in de Rijn

Met z’n 22-en doken ze woensdagavond 20 januari de Rijn in voor de traditionele winterduik, de jongens en meisjes van de International Forestry Student Organisation Wageningen.

Met meer dan twintig bikkels is de winterse Rijnduik van 2010 een groot succes.
Het kwik stond buiten op ongeveer 2 graden. Dus dat viel nog mee. ‘Maar omdat het wekenlang gevroren had, voelde het water wel erg fris dit jaar', vertelt Ralph van Krimpen van de IFSOW. Snel erin en er nog sneller weer uit, luidde het devies dan ook. ‘Alleen de echte bikkels gingen ook nog kopje onder.' Na de duik gingen de vijf liter warme glühwein die de studenten in thermosflessen hadden meegenomen er dan ook snel doorheen. Ralph: ‘De tenen hebben de meeste tijd nodig om weer op temperatuur te komen.'
All time record
Er deden 22 studenten mee met de duik, een ‘all time record' volgens Ralph. Sommigen waagden zich voor het eerst in het koude januariwater, anderen deden al vaker mee. Voor één jongen was dit zelfs zijn negende duik. De meerderheid van de deelnemers waren Nederlands, maar ook een Tsjechische studente, een Spanjaard, een Amerikaan en een Braziliaan waren van de partij.