Student - 25 mei 2010

Frisse blik op entree Gaia en Lumen

De entree van Gaia en Lumen valt een stuk spannender te maken dan-ie nu is. Dat laten tweedejaars studenten landschapsarchitectuur zien.

zuiverende_wandeling.jpg
'Onze studenten vinden om verschillende redenen de entree zoals hij nu is niet geschikt', legt docent Paul Roncken uit. 'Bijvoorbeeld omdat hij niet gebruiksvriendelijk is of niet bij het imago van de universiteit past.' Roncken zette zijn leerlingen dus aan het werk om het beter te doen. 'Zie het als een ongevraagd advies voor het verbeteren van de entree.' Het resultaat was vorige week te zien in Lumen. 
Laboratorium
De tentoonstelling is tegelijkertijd een pleidooi om van de campus een landschapslaboratorium te maken. Zo'n lab biedt studenten volgens Roncken een praktische werkplek en geeft de mogelijkheid om stapsgewijs het beeld van de campus te veranderen. 'De studenten willen inspraak en een eigen terrein waar ze opdrachten kunnen uitvoeren. Wij hebben gemerkt dat het al langer bij de studenten leeft en dat hebben wij opgepikt. De tentoonstelling is in die zin een uitnodiging voor de universiteit om onze expertise te gebruiken.'
Wandeling
De tentoonstelling leverde ook een winnaar op. Bezoekers mochten stickers plakken op hun favoriete ontwerp. 'Een zuiverende wandeling' van Ineke van Kapel kreeg drie├źntwintig stemmen. 'Strikt gescheiden' van Moniek Widdershoven volgde met dertien stemmen. Het ontwerp van Van Kapel koppelt schoonheid aan de functie van waterzuiving.
 
 

Re:ageer