Nieuws - 6 maart 2008

Frisbeeën op de campus

Wageningen Campus krijgt een parcours voor disc golf. Het Facilitair bedrijf (FB) biedt de frisbeebaan aan ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de universiteit, die vrijdag 7 maart wordt gevierd. ‘We willen medewerkers en studenten op de campus graag iets geven ter ontspanning’, zegt Albert Olde Daalhuis van het FB.
In het park rond Forum, tussen Bornsesteeg, Droevendaalsesteeg en Mansholtlaan, komen in ieder geval vier frisbeedoelen –ronde metalen manden op een paal, met daarboven kettingen die de schijf in de vlucht stoppen en in de mand laten vallen. Net als bij golf telt het aantal worpen dat je nodig hebt om de frisbee in het doel te krijgen. ‘Er wordt nu gekeken waar de holes kunnen komen, en hoeveel het er worden. We hopen dat de baan over een week of vier klaar is’, aldus Olde Daalhuis.
Het universitair sportcentrum gaat de baan beheren. Voor frisbees moet je zelf zorgen. Sportstichting Thymos verkoopt ze al, en waarschijnlijk worden ze ook verkrijgbaar bij de winkel in Forum. Het idee voor disc golf komt van een medewerker van de Environmental Sciences Group.
Verder krijgt het park de komende weken zitjes in de vorm van stenen met een zitvlak.