Wetenschap - 6 september 2001

Friese propedeuse trekt slechts vijf studenten

De belangstelling voor propedeuse-opleidingen van Wageningen Universiteit in Leeuwarden is zeer gering. Er zijn deze week vijf eerstejaarsstudenten begonnen.

De propedeuses worden dit jaar voor het eerst in Leeuwarden verzorgd in samenwerking met het Van Hallinstituut. Voor het eerste jaar rekende co?rdinator dr. ir. Rienk Miedema op vijftien tot twintig belangstellenden. Uiteindelijk zouden er volgens een marktonderzoek 35 tot veertig studenten moeten komen.

Miedema wil nog niet van een mislukking spreken. Hij hoopt dat mond-tot-mond-reclame het project meer bekendheid zal geven. Deze week zijn in Leeuwarden twee noorderlingen begonnen aan een propedeuse Bodem, water, atmosfeer. De opleidingen Biotechnologie, Moleculaire wetenschappen en Milieukunde trokken elk ??n student. Na het behalen van hun propedeusediploma zullen de studenten hun studie voortzetten in Wageningen. | K.V.