Nieuws - 25 september 2015

Foutje in kunstwerk Orion

tekst:
Roelof Kleis

Je loopt wat te slenteren in Orion en dan blijkt ineens dat jouw studie maar lariekoek is. Een pijnlijk foutje in het kunstwerk de timeline op een van de wanden van de tweede verdieping.

Dat overkwam Quintin van Zuijlen onlangs in Orion. ‘Ik liep het Orion in, moest op de tweede verdieping zijn, was wat vroeg en zag die muur. Ik dacht, laat ik eens kijken wat het nou eigenlijk is.’ Met die muur bedoelt hij de timeline op de tweede verdieping. Op de wand staat in lange kolommen een overzicht van alle Wageningse studierichtingen vanaf dag een van de universiteit in 1918 tot nu. Een monnikenwerk, want studies, richtingen en sub-richtingen komen en gaan.

molecularie3.jpg

Uiteraard zocht Van Zuijlen naar zijn eigen studie. En daar stond het echt: Molecularie Levenswetenschappen. Een pijnlijke verschrijving. Van Zuijlen maakte er melding van bij zijn studievereniging Alchimica. De voorzitter van de club, Tom Arfman, trok vervolgens bij locatiemanager Annemarie de Vries aan de bel. Die laat desgevraagd weten het ‘erg vervelend te vinden dat dit foutje erin is geslopen’. Binnenkort wordt de juiste tekst er overheen geplakt.

De Vries kan dan meteen nog een paar plakkertjes aanbrengen, leert een kleine inspectie. In de lap tekst staat ook een keer zoötecniek (een h-tje te weinig) en plantenteelkundige (t ontbreekt) richtingen. Maar dat is natuurlijk minder erg dan erachter te komen larie te studeren.