Organisatie - 20 augustus 2014

'Foute' koffieplaatjes vervangen

tekst:
Roelof Kleis
12

De plaatjes op de koffieautomaten voor de medewerkers worden vervangen. De huisstijl van leverancier Maas is te stereotiep en rolbevestigend.

Dat heeft het Facilitair Bedrijf besloten na een klacht van een van de medewerkers. Die vindt de afbeeldingen niet passend. De sfeerplaatjes typeren volgens de klager de vrouw als verleidster en de man als voyeur. Na ampel beraad is FB het daar mee eens. ‘Het lijkt ons verstandiger de plaatjes te vervangen door neutralere beelden, gezien de verschillende culturen in onze organisatie’, licht projectleider Pim Marcusse toe.

Welke plaatjes er nu op de display van de machines komen is nog niet duidelijk. Maas heeft volgens Marcusse geen andere dan die van de eigen huisstijl. Daarom gaat FB zelf aan de slag om passende beelden bij elkaar te zoeken. ‘Het wordt waarschijnlijk een mix van herkenbare Wageningen UR-beelden en koffieplaatjes.’ Voorlopig zullen de huidige beelden nog wel even te zien zijn. De nieuwe plaatjes moeten per machine worden geüpload.

 

Re:acties 12

 • P

  Heb je tijdens het wachten eens iets leuk om naar te kijken is er een trol die er over klaagt.
  Wat is er mis met een zelf verzekerde jonge vrouw in een jurk?

  Reageer
 • PaulusDeBosreus

  "Vrouw als verleidster en de man als voyeur"?

  ...Dus het was geen promovendus, die voor haar verdediging nog even een kopje koffie wilde nemen?

  En waar zit die man als voyeur dan? Verstopt achter het schilderij?

  Reageer
 • C van Bree

  Beste allen, het lijkt misschien een zinloze discussie en in veel opzichten ben ik het daarmee eens. Er zijn sowieso veel meer zaken die wat mij betreft aandacht verdienen boven dit probleem. Maar toch... Doet het er in feite toe of 'er een vrouw is die een laag zelfbeeld krijgt bij het halen van een kop koffie' of er een 'man is die vanwege geloofsovertuiging problemen heeft met het aanraken van een naakte rug', ik persoonlijk de associatie tussen mijn cappuccino en een soortement trouwjurk in een grot mis... etc. etc. Er zijn op zich genoeg legitieme redenen. Maar waarom al die moeite voor een 'passend plaatje'??? Het scherm waar het uiteindelijk om draait als beginpagina maken is geen optie? Dat scheelt ook een hoop verbaasde gezichten van mensen die voor het eerst 'gewoon'een kop koffie uit dit geavanceerde koffieapparaat willen hebben! Mag ik trouwens ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om te delen dat ik de koffie heerlijk vind!!!

  Reageer
 • Henk de Vries

  Deze mensen worden schijnbaar met hun zelfbeeld geconfronteerd. Daarom moeten anderen het ontgelden.

  Reageer
 • de klachtenvrouw

  Kan ik ook ergens een klacht tegen de klacht indienen?

  Reageer
 • Edgar

  Ik vind het leuke plaatjes, Ik wil niet dat ze vervangen worden door een of ander sullig figuurtje.
  Het onbekent hindert mij veel meer.

  Reageer
 • Koffiedrinker

  Kunnen de plaatjes niet gepersonaliseerd worden? Dus eerst swipen met je wur-card, en afhankelijk van het profiel van de koffiedrinker verschijnt dan een passende afbeelding

  Reageer
 • Man

  Goede zaak. Liever groene koffie met een koe op de machine.

  Reageer
 • Kees

  Ok, voor de goede orde. Er is iemand geweest die deze klacht behandeld heeft, er is door een aantal mensen over vergaderd en er wordt een nieuwe afbeelding gemaakt. Als we ervan uitgaan dat iedereen 50euro per uur kost, dan heeft dit grapje aan personeelskosten nu al 200euro gekost en dan moet het nieuwe plaatje nog ontworpen en geïnstalleerd worden.

  Ik hoop dat de klagende medewerker een paar duizend euro over heeft om deze grap te betalen.

  Reageer
 • Onbekent

  Wordt de mededeling "Onbekent krediet" ook aangepast..?

  Reageer
  • Anna

   Dat is heel wat meer storend dan het zgn 'foute' koffieplaatje..


Re:ageer