Nieuws - 20 augustus 2014

'Foute' koffieplaatjes vervangen

tekst:
Roelof Kleis

De plaatjes op de koffieautomaten voor de medewerkers worden vervangen. De huisstijl van leverancier Maas is te stereotiep en rolbevestigend.

Dat heeft het Facilitair Bedrijf besloten na een klacht van een van de medewerkers. Die vindt de afbeeldingen niet passend. De sfeerplaatjes typeren volgens de klager de vrouw als verleidster en de man als voyeur. Na ampel beraad is FB het daar mee eens. ‘Het lijkt ons verstandiger de plaatjes te vervangen door neutralere beelden, gezien de verschillende culturen in onze organisatie’, licht projectleider Pim Marcusse toe.

Welke plaatjes er nu op de display van de machines komen is nog niet duidelijk. Maas heeft volgens Marcusse geen andere dan die van de eigen huisstijl. Daarom gaat FB zelf aan de slag om passende beelden bij elkaar te zoeken. ‘Het wordt waarschijnlijk een mix van herkenbare Wageningen UR-beelden en koffieplaatjes.’ Voorlopig zullen de huidige beelden nog wel even te zien zijn. De nieuwe plaatjes moeten per machine worden geüpload.