Nieuws - 24 maart 2016

Foto’s: Wageningen Got Talent

Op de televisie word je er mee dood gegooid: talentenjachten. Maar hoe zit het eigenlijk met het talent in Wageningen? Dat zit wel snor, bleek woensdag 23 maart op het evenement ‘Wageningen Got Talent’ in The Spot.

Tekst: Kim Peterse. Foto's: Sven Menschel

De avond werd afgetrapt met een ijzersterke opening van de goochelaar Janse Heijn. Of om preciezer te zijn, een wijnopener, die hij uit zijn zakdoek had getoverd. Tijdens zijn act poogde Heijn het huidige wereldrecord ‘Rubiks kubus oplossen’ te verbreken en brak hij de harten (10) met een van zijn kaarttrucs.

Janse Heijn

De gastvrouw van de avond was comédienne Emma Holmes, die de lastige taak had om het wat rumoerige publiek te betrekken bij het evenement. Aan enthousiasme ontbrak het haar in ieder geval niet, al miste dit wel soms z’n doel.

De student biotechnologie Daan Hooijenga wist na een aarzelende start het publiek mee te krijgen met zijn muziekperformance. De toehoorders tikten mee op het ritme van de muziek en na zijn laatste nummer nam de zanger een hard applaus in ontvangst.

Het geroezemoes laaide tijdens de Wageningen Comedy Club weer wat op, waarbij de grappen van de stand-up comedians niet goed te verstaan waren. Ze waren er dan ook snel klaar mee en maakten ruimte voor de pauze, waarin het lawaaierige deel van de aanwezigen vertrok. Dit waren voornamelijk studenten die naar The Spot waren gekomen om alleen wat te eten. Vermoedelijk gingen ze daarna door naar het Paasvuur van NSW, dat vanaf 8 uur zou branden naast het Orion.

Paaldansen

De stemming was dan ook behoorlijk anders na de pauze. Allegra, de paaldansvereniging, verblijde het publiek met een gracieuze show. Onze niet al te atletische host speelde hier goed op in en probeerde zelf ook nog eens een kunstje.

De afsluiter van de avond was niemand minder dan mentalist en oud-deelnemer van het SBS6-programma MindMasters, Tim Hosting. Zijn act stond in het teken van hypnose, suggestie en illusie. Hij verblufte het publiek vooral met zijn Russische roulette met nietmachines.

Dat er in Wageningen talent rondloopt is wel gebleken.

Bekijk de fotoserie: