Organisatie - 17 juli 2015

Forumbrug weer geopend

tekst:
Linda van der Nat
7

De brug naar het Forum is weer open voor verkeer. De brug was enkele weken dicht voor de aanleg van een aparte strook voor voetgangers.

De Forumbrug heeft nu twee aparte gedeeltes, een voor fietsers en een voor wandelaars. De twee paden worden van elkaar gescheiden door het gebruik van verschillend materiaal, maar ook door een witte balk.

Het verbreden van de brug en het scheiden van fietsers en voetgangers moet de brug veiliger maken. De afgelopen jaren was de brug regelmatig afgesloten omdat mensen bij gladheid (en soms zomaar) met fiets en al onderuit gingen. De brug naar het onderwijsgebouw wordt elke ochtend massaal gebruikt door studenten en medewerkers die naar college of werkplek gaan.

De aanpassing van de brug past binnen het plan van de universiteit om fietsers en voetgangers te scheiden op de campus.

Re:acties 7

 • Wageningse fietser

  Het moet vooral mooi en onderscheidend zijn. De fietsers vallen met bosjes om op deze brug. Is het nu zó moeilijk om een gewoon fietsbruggetje te bouwen? Dat ding heeft, door al z'n aanpassingen, al drie keer z'n aanschaf-prijs gekost. Zonde van het geld en het MILIEU !!! Wageningen !

  Bouw gewoon een leuk bruggetje en wees eens een keer niet zo decadent ! Er moeten gewoon wat fietsers en voetgangers overheen en meer niet.

  Mooi zijn doe je maar thuis !

  Reageer
 • pH

  Ik vrees dat er een nieuwe verbouwing nodig is. De eerste voetgangers heb ik al over het fietsdeel zien lopen.

  Reageer
 • vibrator

  Ben vanochtend voor het eerste over deze brug gefietst. Was nog erger dan ik verwacht had. Wat een trillingen, mijn vibrator is er niets bij. Heel Nederland ligt vol met normale fietsbruggen. Maar hier in Wageningen UR is het kennelijk onmogelijk om een gewoon bruggetje te bouwen.

  Reageer
 • onbekend

  En als er sneeuw ligt en de witte balk niet te zien is????

  Reageer
 • TIP

  @offroad Dan moet je harder fietsen, dan rammelt het minder. Resonantie enzo ;)

  Reageer
 • Pieter

  En met de fiets niet te dicht in de buurt van het witte balkje komen...

  Reageer
 • off road

  De brug is overigens alleen geschikt voor off-road fietsen. Mijn gewone sportfiets rammelt helemaal uit elkaar als ik eroverheen rijd.

  Reageer

Re:ageer