Student - 11 juni 2015

Forumbrug krijgt voetgangersstrook

tekst:
Rob Ramaker
3

De Forumbrug krijgt tussen 22 juni en 21 juli een voetgangersstrook. Dit moet de brug veiliger maken voor fietsers en wandelaars.

Foto: Studenten voeren deze week op de Forumbrug experimenten uit (die overigens niks met de aanpassingen aan de brug te maken hebben).

Tijdens de bouwwerkzaamheden is de brug gesloten en moeten fietsers omrijden via het Thymospad of het fietspad langs de busbaan.

Begin 2014 ging de brug geruime tijd dicht na enkele winterse valpartijen. Sindsdien is er een nieuw slipwerend oppervlak geplaatst dat glij- en valpartijen moet voorkomen. Om de veiligheid verder te vergroten komt er nu een gescheiden strook voor voetgangers, zegt Elike Wijnheijmer, beleidsmedewerker bij het Facilitair bedrijf.

De maatregel past binnen een plan fietsers en voetgangers te scheiden op de campus. Hiervoor komen geen bindende regels, zegt Wijnheijmer, maar elke route moet visueel uitdragen of deze primair is bedoeld voor voetgangers (half verharde gele paden) of fietsers (asfalt). Mogelijk worden dit najaar al extra gele paden aangelegd, zegt Wijnheijmer.

Re:acties 3

 • fietser

  kan er ook een fietsstrook op de brug komen zonder die nare ribbel-dingen? De huidige staat van de brug is pure terreur voor mijn fiets en is, op een incidenteel en spontaan orgasme van een studente door de heftige trillen die dit veroorzaakt na, voor echt niemand leuk.

  Reageer
 • Rob Ramaker

  De strook wordt er echt aangebouwd idd

  Reageer
 • Ernst-Jan

  1 maand? Komt er een extra brug naast ofzo? Een wit lijntje moet in het weekend ook kunnen

  Reageer

Re:ageer