Nieuws - 11 juni 2015

Forumbrug krijgt voetgangersstrook

tekst:
Rob Ramaker

De Forumbrug krijgt tussen 22 juni en 21 juli een voetgangersstrook. Dit moet de brug veiliger maken voor fietsers en wandelaars.

Foto: Studenten voeren deze week op de Forumbrug experimenten uit (die overigens niks met de aanpassingen aan de brug te maken hebben).

Tijdens de bouwwerkzaamheden is de brug gesloten en moeten fietsers omrijden via het Thymospad of het fietspad langs de busbaan.

Begin 2014 ging de brug geruime tijd dicht na enkele winterse valpartijen. Sindsdien is er een nieuw slipwerend oppervlak geplaatst dat glij- en valpartijen moet voorkomen. Om de veiligheid verder te vergroten komt er nu een gescheiden strook voor voetgangers, zegt Elike Wijnheijmer, beleidsmedewerker bij het Facilitair bedrijf.

De maatregel past binnen een plan fietsers en voetgangers te scheiden op de campus. Hiervoor komen geen bindende regels, zegt Wijnheijmer, maar elke route moet visueel uitdragen of deze primair is bedoeld voor voetgangers (half verharde gele paden) of fietsers (asfalt). Mogelijk worden dit najaar al extra gele paden aangelegd, zegt Wijnheijmer.