Nieuws - 16 september 2015

Food Camp zoekt voedingsonderzoekers

tekst:
Rob Ramaker

Het evenement Food Camp zoekt voedingsonderzoekers met een interessant verhaal. Op 10 december vindt het nieuwe festival voor het eerst plaats op de Wageningse campus.

Wageningen UR wil via initiatieven als Food Camp met de samenleving in dialoog gaan. Samen met de app Hapsnapp, die tijdens de academische jaaropening werd gelanceerd, past het festival binnen de dialoog over voeding.

Food Camp wordt een echt festival met blokkenschema. Over de details wordt echter nog druk nagedacht, zegt Gerjanne Brink, communicatiemedewerker bij Wageningen UR. Zo zoekt Brink nog naar voedingsonderzoekers die een interessant mini-college kunnen geven. Ook komen er mogelijk excursies naar bijvoorbeeld kassen en laboratoria en eventueel een markt.

Het evenement hoopt vooral mensen te verwelkomen die nieuwsgierig zijn naar voeding en voedingsonderzoek. Het is niet de bedoeling dat onderzoekers alleen informatie gaan zenden, bezoekers mogen rondkijken en vragen stellen. Controversiële thema’s zijn hierbij niet taboe, zegt projectleider Susanne Laven. ‘Een sessie zou uit kunnen leggen hoe je aan financiering van onderzoek komt. En dat wanneer een bedrijf onderzoek betaalt, zij niet van tevoren weten wat er uit komt.’

Laven benadrukt dat Food Camp niets te maken heeft met Food4you. Dit kennisfestival vond meermaals plaats maar leidt tegenwoordig een slapend bestaan. Alleen de Food professional day vindt nog jaarljiks plaats.

Lees ook