Nieuws - 6 juni 2002

Flipper voor volwassenen

Flipper voor volwassenen

Hoe doet hij het? 'Georges', zoals de kranten hem noemen, heeft al een paar keer hardhandig geprobeerd vrouwelijke zwemmers voor de Zuid-Engelse kust tot de liefdesdaad te verleiden, maar nog steeds is er geen arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, geen handtekeningenactie gestart - nee, zelfs Willibrord Frequin heeft zich er nog niet tegenaan bemoeid. De Britse autoriteiten hebben de badgasten enkel gewaarschuwd voor het seksueel gefrustreerde individu. 'Pas op dat hij je niet verdrinkt.'

Georges is een dolfijn. Twee maanden geleden kwam hij in het kielzog van een trawler aanzwemmen en is blijven plakken. Pogingen van dierenbeschermers om hem te sturen naar minder drukke wateren hadden geen resultaat. Daarvoor voelt Georges zich te zeer aangetrokken tot de koddige Homo sapienswijfjes, waar de honderdtachtig kilo zware Romeo gepassioneerd tegenoprijdt.

"Het komt geregeld voor dat de ene soort zich tot een andere aangetrokken voelt", zegt prof. Rolf Hoekstra van Erfelijkheidsleer. "Maar dat is meestal omdat de ene soort de andere opeet. Dat speelt hier niet mee. Dolfijnen lusten geen mensen." Hoekstra, die benadrukt geen dolfijnenkenner te zijn, vermoedt dat Georges dit gedrag heeft aangeleerd. "Misschien is hij in het verleden door mensen gevoed of zo. Ik roep maar wat." Ondertussen wordt de viriele dolfijn alsmaar populairder. Waterminnende Britten trekken er massaal met bootjes op uit om de mannetjesputter te zien spelen. Hoe doet hij het? | W.K.