Nieuws - 23 oktober 2015

Flinke delegatie naar China

tekst:
Koen Guiking

Tien medewerkers zijn de komende week in China om de koning, koningin en handelsdelegatie te vertellen over de activiteiten van Wageningen UR in dat land.

Foto: Tijdens de handelsmissie in maart 2015 tekende Wageningen UR twee contracten in China.

Het staatsbezoek en de economische missie staan volledig in het teken van duurzame urbanisatie, agrifood en gezondheid. Kortom, echt Wageningse thema's.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken in China onder meer het Sino-Dutch Dairy Development Centre in Beijing. Een groep Nederlandse bedrijven gaat bovendien naar de COFCO Eco-Valley nabij Beijing. In deze beide projecten is Wageningen UR partner.

Op dinsdag bezoekt het koninklijk paar het Lössplateau. Daar laten zij zich door Coen Ritsema bijpraten over een erosiepreventieprogramma waar de hoogleraar Bodemfysica en landmanagement al ruim twintig jaar aan werkt. Een seminar over agrologistiek op woensdag 28 oktober is de laatste activiteit die mede door Wageningen UR wordt georganiseerd.

Twee van de tien Wageningers die volgende week in China zijn, maken daadwerkelijk onderdeel uit van de economische missie: bestuurder Arthur Mol en accountmanager China Xiaoyong Zhang. Daarnaast reizen vier onderzoekers vanuit Wageningen af om contacten te leggen met deelnemers aan de handelsmissie en zijn er vier collega's nu al in China aanwezig, waaronder de drie medewerkers van het Wageningen UR China Office.

Tijdens het koninklijke bezoek aan China tekent Wageningen UR opnieuw, net als tijdens voorgaande missies, verscheidene contracten en memorandums of understanding met Chinese bedrijven en universiteiten.