Nieuws - 22 maart 2019

Flexplekken bij WUR: zegen of vloek?

tekst:
Redactie

Noem de woorden ‘flexplek’, ‘kantoortuin’ of ‘eigen bureau’ en de emoties en meningen vliegen je om de oren. Bij WUR is dat niet anders.

© Illustratie Henk van Ruitenbeek

De WUR Council vroeg er zelf naar in een onderzoek op intranet: wil je liever een kleine werkkamer of een ruime flexplek? Meer dan 600 mensen antwoordden op deze vraag en uit de antwoorden bleek onder meer dat veruit de meesten een vaste plek willen die ze zelf kunnen inrichten, liefst in een kamertje.
Resource peilde zelf een aantal medewerkers en promovendi en inderdaad: die flexplekken blijken bij veel mensen niet populair, hoewel de woorden ‘flexplek’ en kantoortuin’ nogal eens door elkaar geklutst lijken te worden:

‘Ik ben een gewoontedier en heb graag een vertrouwde plek met dezelfde collega’s.’

‘Ik snap de logica van flexplekken, maar de vraag is wie er flexibel moet zijn.’

‘Je kan niets persoonlijks op je bureau zetten’

‘Veel mensen moeten geforceerd in kantoortuinen werken, terwijl ze dat niet willen.’

Prima
Is iedereen ontevreden? Nee, dat nou ook weer niet. ‘Always look at the bright side of life’ lijkt het devies van deze WUR-medewerker, bijvoorbeeld:

‘Je wordt geacht je laptop en andere spullen mee te nemen naar een afspraak die langer dan 30 minuten duurt, zodat je daarna weer opnieuw een werkplek moet zoeken. Ik vind dat prima; zo leer je steeds andere collega’s kennen.’

Ach, zo kan het dus ook.

Lees het hele artikel: