Nieuws - 1 januari 1970

Financieel Dagblad blij met Food Valley

‘In Wageningen begint de victorie’ staat boven het openingsartikel van een speciale bijlage van het Financieel Dagblad van vrijdag 11 juni. De krant voor de Nederlandse zakenwereld besteedde een katern van twintig pagina’s aan het initiatief Food valley.

Het FD houdt een slag om de arm - ‘Voor Nederlandse, laat staan mondiale erkenning, is meer nodig dan enthousiasme en goede wil’ - maar toont zich zeer positief over de ontwikkelingen rond Wageningen. Wie zijn oor te luisteren legt hoort volgens het FD ‘het ruisen van de dynamiek’. Dat is mede te danken aan bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen. ‘Hij weet wat de markt van onderzoekers verlangt, maar voelt tegelijkertijd de dilemma’s van de wetenschapper aan.’
Voorzitter van het bestuur van Food Valley, oud-Kamerlid Theo Meijer, vertelt in de bijlage dat hij in gesprek is met een groot bedrijf over vestiging in de omgeving van Wageningen. Daarmee zouden 550 banen gemoeid zijn. Meijer wil de komende jaren veertig tot vijftig bedrijven naar de vallei lokken. | K.V.