Organisatie - 3 september 2015

Film kijken en seed bombs maken

tekst:
Koen Guiking

Het programma van het Food Film Festival in Wageningen is bekend. Naast vertoning van de documentaire 'Seeds of Time' zijn er workshops en een food market.

Foto van Global Seed Vault op Spitsbergen,fotograaf: Mari Tefre

Het festival vindt op 16 september plaats in en rond Orion. Vanaf 16.00 uur staan er food trucks en marktstalletjes buiten. Hier kunnen bezoekers onder andere plantenzaden met elkaar ruilen. Ook de workshops hebben te maken met "Zaad". Dat is namelijk het thema van de Wageningse editie van het festival. Er is bijvoorbeeld een workshop "seed bombs maken", vertelt Hilde Bisschop van het organiserende Youth Food Movement. 'Dat zijn balletjes met aarde en zaden die je kunt rondstrooien. Perfect te gebruiken voor guerilla gardening acties', vertelt Bisschop over deze wereldwijde hype. Andere workshops zijn "energy bars maken met zaden", "koken met kiemgroenten" en "bier proeven". Die laatste twee workshops zijn de enige twee onderdelen van het festival waarvoor betaald moet worden.

De film, over de zaadkluis op Spitsbergen, start om 19.00 uur in de Waaierzaal in Orion. Daarna is er een "talkshow", waarin experts uit de wetenschap en de praktijk met elkaar in discussie gaan over het belang van goede zaden. Bezoekers in de zaal mogen meepraten.

Gerelateerd nieuws