Nieuws - 1 september 2015

Fietsenstalling Forum overladen

De drukte aan het begin van het nieuwe academisch jaar heeft ertoe geleid dat veel studenten hun fietsen op het veld voor Forum moeten parkeren. Maar dat is tijdelijk.

‘De eerste week van het jaar is altijd erg druk in Forum, vooral omdat studenten hun studentekaarten en boeken hier komen ophalen. Daarom zijn de rekken deze week vol en vragen wij de studenten om de fietsen op het gras te zetten’, zegt Ludy Zeeuwen, locatiemanager Forum.

Zeeuwen verwacht dat er vanaf volgende week weer genoeg ruimte zal zijn in de fietsenrekken. Maar ze weet het niet helemaal zeker. ‘Het is nu drukker dan voorgaande jaren omdat alle lessen van de Dreijen nu ook op de campus zijn.’ De plek waar Van Hall Larenstein eerst zat is deze zomer omgebouwd naar extra collegezalen en computerlokalen voor de universiteit. Als blijkt dat er in de komende weken nog steeds te weinig plek is voor alle fietsen, dan moet er een oplossing gevonden worden. ‘Maar aan de andere kant, de fietsenkelder in Orion heeft nog genoeg plek. Zolang we daar veel ruimte hebben is het niet logisch om extra fietsenstallingen bij Forum te bouwen.’