Student - 8 december 2011

Feesten voor het goede doel

Ceres, KSV, Unitas en SSR-W hebben dinsdag met een gezamenlijk benefietfeest bijna 1300 euro opgehaald voor het goede doel.

Van elk biertje ging 50 cent naar het goede doel
De sfeer zat er goed in, dinsdagavond in de stampvolle kelder van 't Gat; de condens stond op de ramen. Optredens van de SSR-band Second Base en The Chestnut van Ceres en de DJ's van KSV en Unitas wisselden elkaar af om de 240 aanwezige studenten aan het dansen te krijgen.
De opbrengst van het jaarlijkse Contractusfeest gaat naar Serious Request. Dit is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Drie DJ's sluiten zich de week voor kerst vrijwillig op in een Glazen Huis en draaien requestplaatjes voor geld. Op een nuchtere maag! Dit jaar staat het huis vanaf 18 december in Leiden, maar de Wageningse studentenverenigingen organiseerden alvast een feestje.
De opbrengst van het feest gaat naar moeders die door oorlogssituaties alleen staan in de zorg voor hun gezin. Het entreegeld van 2,50 euro was goed voor 600 euro. Daarnaast ging er 50 cent van elk biertje naar het goede doel. In totaal werd er 1281,50 euro opgehaald, dat betekent dat er gemiddeld 5 รก 6 biertjes per persoon werden genuttigd.
Zodra het Glazen Huis bewoond wordt, willen de vertegenwoordigers van Contractus langs gaan om het bedrag aan te bieden, 'als het even kan met zijn allen natuurlijk', aldus Mies van Aar, voorzitter van Unitas.