Student - 26 maart 2009

FRISSE INRICHTING HELPT FUTURE POINT NIET

Drie lichtbollen van plastic bloembladen hangen boven een witte rechthoekige tafel met strakke stoeltjes van rood plastic. De woorden funds, career, internships en personal development staan in koeienletters op de muur. Daarboven prijkt een groot bord, met in helderblauwe en lentegroene letters Wageningen Future Point. Dat bord had beter buiten kunnen hangen. Het kantoor van Future Point valt weg, links naast de vooruitgeschoven receptie in de hal van Forum.

Achter een bureau in Future Point zit Babs Ates, voorzitter van AIESEC. ‘We willen studenten informatie geven en helpen om zich voor te bereiden op de toekomst’, zegt ze. Op andere dagen bemannen medewerkers van Integrand, KLV Professional Match, STOC, WUF en het Alumnibureau het toekomstpunt. Ze beantwoorden vragen over onder meer stages, vacatures, loopbaan en ondernemerschap. Tenminste, als er vragen worden gesteld. Want ondanks de frisse inrichting loopt het niet bepaald storm.
En in de Leeuwenborch is het niet anders. Daar is het infopunt vertegenwoordigd, met twee computerpilaren, maar die worden vooral gebruikt door studenten om even snel hun mail te checken.
‘Het is jammer dat Future Point nog niet zichtbaar genoeg is’, vindt Babs. Soms bestuderen studenten het aanbod van stageplaatsen, afstudeeropdrachten en vacatures op het sandwichbord. ‘Vijf bordkijkers per dag is het maximum’, vertelt Babs. Als je geluk hebt komt er zelfs iemand binnenlopen met een vraag. ‘Dat zijn relatief vaak buitenlandse studenten. Maar soms stellen mensen vragen die we niet kunnen beantwoorden, over bijbaantjes bijvoorbeeld.’
De pauze is afgelopen. Studenten stromen naar de roltrappen. De golf gaat aan de deur van het Future Point voorbij. / Alexandra Branderhorst

Wageningen Future Point in Forum is open op werkdagen van 12 tot 14 uur.