Nieuws - 26 november 2014

Extra controles fietsverlichting

tekst:
Nicolette Meerstadt

De politie in Wageningen controleert tot eind van het jaar extra op fietsverlichting. Vorige week schreef de politie op één avond 26 boetes uit, voor 55 euro per stuk.

Die boete krijg je als een van je lichten het niet doet. ‘Vroeger was de boete lager als je voor- of achterlicht het wel deed, maar nu maken we daar geen onderscheid meer in’, aldus een woordvoerder.

‘In deze donkere maanden is het extra belangrijk om zichtbaar te zijn op de fiets’, zegt Roos Holleweg van de gemeente Wageningen. Samen met het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid controleert ze daarom vanmiddag fietsverlichting op de campus. Tussen vier en acht kun je bij Forum terecht voor een check. Werkt je licht niet goed, dan krijg je gratis lampjes.

Ben je morgen niet op de campus? Er zijn maar twee vereisten: een rood lampje dat naar achteren schijnt en een wit lampje dat naar voren schijnt. Losse lampjes zijn prima, hoe fel ze ook zijn. Maar ze moeten goed gemonteerd zijn, benadrukt Holleweg: ‘Een bungelend lampje voldoet dus niet’.