Nieuws - 9 april 2013

Expeditie W750 sleept publiek door de stad

Je houdt van theater, maar niet van stilzitten? Dan is Expeditie W750 misschien een goede tip.

ExpeditieW750poster.jpg
Dit muziektheater ter ere van de jarige stad sleept het publiek tijdens de voorstelling letterlijk van hot naar haar door de stad. De acht scenes van het stuk vinden op verschillende typisch Wageningse locaties plaats. Hoe dat er ongeveer uit gaat zien eind mei begin juni, werd maandagavond duidelijk tijdens de kick-off van het spektakelstuk in Forum.
Sterflat
Twee van de acht locaties van het stuk bevinden zich op de campus. Het gaat om Forum en de kassen van Unipharm achter Radix. Ook studentenflat Hoevestein en sociĆ«teit Ceres zijn plaats van handeling. De overige locaties zijn: de voetbalkooi achter Pomona, de kerk op de Markt, het Wallepad bij de dijk en brandtrappen van de silo van Agruniek/Rijnvallei. 
Corps
Expeditie W750 is een soort totaaltheater waar achttien Wageningse dans-, zang-, theater- en muziekgezelschappen meedoen, waaronder ook studentenorkest De Ontzetting en studententoneelvereniging 'Pierrot et Colombine. In de grote zaal van Ceres verknoopt WSTV, begeleid door orkest Sonante, op een kluchtige manier een bestuursvergadering van het corps met een vergadering van de goden uit de oudheid. De Ontzetting begeleidt op de steile brandtrappen van de silo dansers van de iLL Skill Squad Showgroep en jongeren van de theaterschool van 't Venster.
Schoolbus
Elke scene van het stuk duurt twaalf minuten. Het publiek wordt gedurende de avond met gele Amerikaanse schoolbussen langs zeven van de acht (elke avond is een groep vrij) scenes gevoerd. Aan het hele project doen meer dan vierhonderd Wageningse amateurkunstenaars mee. Het geheel staat onder professionele begeleiding van Muziektheater De Plaats uit Arnhem. Er vinden tussen woensdag 29 mei en zaterdag 8 juni acht voorstellingen plaats voor maximaal 2500 bezoekers. De kaartverkoop start op 6 mei.