Nieuws - 26 oktober 2011

Even iets heel anders

Bloggen is geven en nemen en nu geef ik je precies wat je nodig hebt: een excuus om even niet te studeren.

Blogger_YK.jpg
Als expert op het gebied van studie ontwijkend gedrag zet ik een paar favoriete SOG-activiteiten op een rij waarmee je je tijd niet voor de volle 100 procent vergooit.
1. 't web doorspitten voor informatie
Althans, dat is het resultaat van mijn mini-onderzoekje (n=2). ‘Ik klik at random op links en kijk waar ik terecht kom', en ‘als ik me iets afvraag zoek ik dat op. Dat doe ik anders nooit'. Kan ook in competitievorm. Jij en je tegenstander beginnen op een willekeurige pagina op Wikipedia en je probeert met zo min mogelijk kliks bij Hitler (makkelijk), Wageningen UR (medium) of Tom Rijntjes (moeilijk) te komen. Wie weet steek je er nog wat van op.
2. Nieuwe muziek ontdekken
Supergoed want je haalt de verloren tijd in met extra productiviteit als je weer aan studeren toekomt. Thuis kun je het beste Spotify downloaden of je torrentboer plunderen. Als je op de universiteit voor een scherm zit kun je terecht bij een van de vele aanbieders met als persoonlijke favoriet Grooveshark.
3.Intelligent gamen
Het kan. Voor volledige focus speel ik graag online potjes schaak maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar voor te porren is. Er is tegenwoordig zo'n enorm aanbod aan flashgames dat het niet moeilijk is iets te vinden dat op een speelse manier in je vakgebied past. Ik studeer nu voor het vakje Epidemiology en in de pauze speel ik Pandemic II. Meer leuks over plantenveredeling en een vreemd samenlevingsverband tussen twee soorten. Je Nederlands bijspijkeren voor je verslag? Wordfeud (alleen voor smartphones) werkt heel mooi en is ontzettend leuk.

Maar het allerbeste is nog je computer even uitzetten, een frisse neus halen en slap ouwehoeren met lotgenoten. SOGze!