Nieuws - 1 maart 2007

Europese masteropleiding van start

Zes universiteiten hebben donderdag 15 februari het onderwijsprogramma van de nieuwe Europese masteropleiding Veefokkerij en genetica vastgesteld. De opleiding is bedoeld voor talentvolle studenten van buiten de Europese Unie. Naar verwachting zal jaarlijks een tiental studenten een deel van de opleiding in Wageningen volgen.

Het masterprogramma is onderdeel van het Erasmus-Mundusprogramma van de Europese Unie, dat studiebeurzen verstrekt aan getalenteerde studenten van buiten de Europese Unie. Prof. Johan van Arendonk van Wageningen Universiteit is initiatiefnemer en trekker van de nieuwe opleiding.
De studenten zullen beginnen met een korte introductie in Wageningen. Daarna kunnen ze kiezen voor een vervolg aan één van de zes deelnemende universiteiten: in Wageningen, Wenen (Boku), Kiel, Parijs (INA P-G), Uppsala of het Noorse Âs.
Vertegenwoordigers van de deelnemende universiteiten waren op 15 februari in Wageningen om de laatste details te regelen. Er is al veel animo voor de opleiding. De universiteiten hebben een ranglijst samengesteld van de 160 belangstellenden. De 24 studenten met de meest indrukwekkende motivatie en cv mogen in oktober beginnen met de opleiding.
Van Arendonk denkt ondanks de Brusselse financiering financieel niet veel over te houden aan het nieuwe programma. ‘Om rijk te worden kun je beter iets anders gaan doen. Maar ik verwacht wel dat dit waardevolle contacten op gaat leveren.’