Wetenschap - 28 november 2002

Europese fruitexperts bezoeken kale boomgaard

Vorige week waren vertegenwoordigers van een twintigtal Europese fruitonderzoeksinstituten te gast bij de sector Fruit van het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO Fruit) in het Betuwse Randwijk. Het betrof een bijeenkomst van het European Fruit Institutes Network (EUFRIN), waarop de fruitinstituten jaarlijks kennis en initiatieven uitwisselen. Belangrijkste agendapunt op de bijeenkomst in Randwijk was het plan het netwerk aan te melden als een Network of Excellence bij de Europese Unie. Dr Anton de Jager, onderzoeker bij PPO Fruit en organisator van de bijeenkomst, hoopt dat EUFRIN in 2004 in aanmerking komt voor financiering vanuit de EU.

De deelnemers maakten een rondgang door de boomgaard, die in deze tijd van het jaar natuurlijk geen vruchten draagt. "Je staat verbaasd hoe enthousiast fruitexperts kunnen worden van een kale boomgaard", aldus De Jager. | G.v.M.