Nieuws - 20 april 2015

Europese ervaring voor Werewolves

tekst:
Carina Nieuwenweg

Het Wageningse zwerkbalteam de Werewolves is in de poulefase uitgeschakeld bij de European Quidditch Cup, afgelopen weekend in Oxford. Een snelle uitschakeling was verwacht. De Werewolves zaten in een poule met veel ervarener teams.

De Werewolves verloren alle drie de poulewedstrijden, die op zaterdag werden gespeeld. Tegenstanders waren de Nottingham Nightmares uit Engeland, UiO Quidditch uit Noorwegen en Lunatica uit Italië. Per poule gingen de twee beste teams door in een afvalrace om de beker. Die wedstrijden waren op zondag.

De uitgeschakelde teams hoefden zondag echter niet stil te zitten: zij speelden onderling verder. 'Maar dan vooral voor het plezier en de ervaring', vertelt Werewolve captain Juliane Schillinger. Het Wageningse team stond zondag tegenover de Unicorns uit Ankara, Turkije. ‘Van de 16 uitgeschakelde teams was de Unicorns één van de sterkste’, zegt Schillinger. ‘Zoals verwacht was het een pittige wedstrijd en hoewel deze eindigde met een stand van 50-160 in het voordeel van de Unicorns, wisten we wel de snaai te bemachtigen’, aldus een trotse Schillinger. Het was al de tweede keer in het toernooi dat de Wageningers de snaai wisten te vangen. Daarmee oogstte het onervaren team lof bij de andere zwerkballers.

Het Wageningse quidditchteam heeft de finale tussen Oxford en Parijs op zondagavond moeten missen om op tijd huiswaarts te keren voor de colleges van maandag. 'Maar we hebben dit weekend het niveau meegemaakt waarop quidditch gespeeld wordt in Europa. Een mooie, maar vooral motiverende quidditchervaring voor de Werewolves'.

Eerder verschenen