Student - 20 april 2015

Europese ervaring voor Werewolves

tekst:
Carina Nieuwenweg
4

Het Wageningse zwerkbalteam de Werewolves is in de poulefase uitgeschakeld bij de European Quidditch Cup, afgelopen weekend in Oxford. Een snelle uitschakeling was verwacht. De Werewolves zaten in een poule met veel ervarener teams.

De Werewolves verloren alle drie de poulewedstrijden, die op zaterdag werden gespeeld. Tegenstanders waren de Nottingham Nightmares uit Engeland, UiO Quidditch uit Noorwegen en Lunatica uit Italië. Per poule gingen de twee beste teams door in een afvalrace om de beker. Die wedstrijden waren op zondag.

De uitgeschakelde teams hoefden zondag echter niet stil te zitten: zij speelden onderling verder. 'Maar dan vooral voor het plezier en de ervaring', vertelt Werewolve captain Juliane Schillinger. Het Wageningse team stond zondag tegenover de Unicorns uit Ankara, Turkije. ‘Van de 16 uitgeschakelde teams was de Unicorns één van de sterkste’, zegt Schillinger. ‘Zoals verwacht was het een pittige wedstrijd en hoewel deze eindigde met een stand van 50-160 in het voordeel van de Unicorns, wisten we wel de snaai te bemachtigen’, aldus een trotse Schillinger. Het was al de tweede keer in het toernooi dat de Wageningers de snaai wisten te vangen. Daarmee oogstte het onervaren team lof bij de andere zwerkballers.

Het Wageningse quidditchteam heeft de finale tussen Oxford en Parijs op zondagavond moeten missen om op tijd huiswaarts te keren voor de colleges van maandag. 'Maar we hebben dit weekend het niveau meegemaakt waarop quidditch gespeeld wordt in Europa. Een mooie, maar vooral motiverende quidditchervaring voor de Werewolves'.

Eerder verschenen

Re:acties 4

 • AnnaC

  Zoals hier. Opnieuw kakkendzuurheid door JH en WakkerVlees.

  Triest.

  Sportieve mensen belachelijk maken terwijl ze zelf in hun vrije tijd andere mensen af kraken op het internet.

  Prima, maar ga dan niet de Resource bloggers verwijten dat ze arrogant zijn.

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Je verward kakkendzuurheid met scepticisme. Over Quidditch ben ik gewoon sceptisch omdat ik het niet goed voor me kan zien, en wat ik zie raar over komt. Maar de uitleg van LH over de snaai vind ik juist interessant en ik vind het leuk om te lezen dat de snaai ook het publiek vermaakt met mooie acties.

   En zoals ik ook al aangaf, laat ze lekker hun ding doen, ik vind het er grappig uit zien, maar ik vind niet dat ze het daarom niet moeten doen.

   Een reactie als "triest", dat vind ik nou getuigen van kakkendzuurheid.

 • Captain Smiles

  It is very easy to judge a sport like that, because of its background. Especially including the 'broom' part. However people that judge it badly purely on such basis give me the impression of complete tools..

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Exactly what I'm thinking when I see a group of young adults running around with 'brooms' between their leggs.

  • Captain Smiles

   @ Wakker vlies

   You should definitely try something before you start acting judgmental and being critical of it. For heaven's sake you are a university student; where is your sense of trial and error? trying before jumping to conclusions?

  • Wakker Vlees

   There are a lot of things that I won't need to try to know it's nothing for me. Quidditch is one of those. Not saying that it is comparable, but I don't have to try heroin to be judgmental about it. This is an extreme example, I know, before people start to react that you can't compare the two. All I'm saying is, you don't have to necessarily try things to form a judgment. Just that young adults look ridiculous running around with brooms between their leggs. But If they like to do that, let them. I won't stop them, but when I see people playing it, I won't be able to resist a smirk.

 • Wakker Vlees

  Hoe vang je een fictief vliegend gevleugeld balletje precies?

  Reageer
  • Rob Ramaker

   De snaai wordt 'gespeeld' door een onafhankelijke speler waarvan je een 'staart' van zijn broek moet trekken.

  • Wakker Vlees

   @Rob

   Dat klinkt niet heel moeilijk. Van elk team is er één persoon die achter de snaai aan moet toch? Zo'n staart heb je toch zo van iemand weggetrokken, aangezien een rondrennend persoon iets makkelijker te zien is dan een zelfdenkend vliegend pingpongballetje, lijkt me. Waarom oogstten ze dan zoveel lof op het toernooi? Ik zie het nog steeds niet goed voor me denk ik.

  • LH

   @Wakker Vlees Van elk team gaat er inderdaad 1 persoon achter de snaai aan. Het lijkt misschien makkelijk om de 'staart' van de snaai te grijpen, maar het punt is dat de persoon die de snaai speelt, niet zoals de zoekers op een broom speelt en dus sneller kan rennen en twee handen vrij heeft om de zoekers van zich af te houden. Hier komt nog bij dat snaaien (bijna) alles mogen doen. Hierbij zitten dingen als tackelen, brooms afpakken en de drijvers van de teams aan te sturen om de zoekers te beaten, maar ook met waterpistolen water in het gezicht van de zoekers spuiten, met glitter etc onder gooien etc. Snaaien krijgen vaak veel lof omdat ze het publiek met dit soort acties vermaken, maar ook vaak veel respect als ze na een bepaald aantal minuten niet gevangen zijn en ook met handicaps (1 hand gebruiken, geen handen mogen gebruiken of op een bepaald deel van het veld moeten blijven) nog uit het bereik van de zoekers kunnen blijven.

  • Wakker Vlees

   Ik zie het nu wel enigszins voor me denk ik, bedankt voor de heldere uitleg LH. Ik begrijp wel waarom de snaai zo vermakelijk is en lastig te vangen. Een goede interpretatie van een vliegend balletje.

 • Hamkaas

  "Het Wageningse quidditchteam heeft de finale tussen Oxford en Parijs op zondagavond moeten missen om op tijd huiswaarts te keren voor de colleges van maandag."

  Skip op z'n minst dat college dan op maandag. :') Aan de andere kant zie ik de types die "zwerkballen" dat uberhaupt niet zo snel doen.

  Reageer
  • Quidkid

   Hamkaas, kom eens een keer Quidditch spelen, dan leer je pas wat voor types het spelen. Bereid je wel voor op veel blauwenplekken en een gekneusd ego.

  • JH

   Hahahaha, yeah right.
   En daarna lekker larpen zeker en met z'n allen warme choco door een rietje drinken.

   Wat een grap.


Re:ageer