Nieuws - 1 januari 1970

Euroleague biedt studenten kansen in het buitenland

De Euro League for Life Sciences, een samenwerking tussen vijf Europese universiteiten, begint vruchten af te werpen voor studenten. Zo kunnen Wageningse studenten deelnemen aan summercourses in het buitenland en zijn er beurzen beschikbaar om in het Duitse Hohenheim te studeren.

Dit jaar wordt de eerste euroleague summercourse georganiseerd in Denemarken. Dit is de eerste summercourse in een reeks van vijf, die gaat over de menselijke invloed op het milieu. Voor deze zomercursus zijn vijf plaatsen beschikbaar voor Wageningers.
De euroleague ging in 2001 van start. Naast Wageningen Universiteit en het Duitse Hohenheim doen universiteiten uit Denemarken, Zweden en Oostenrijk mee.
Alle universiteiten van de euroleague zullen er om de beurt een summercourse organiseren. Verder heeft de universiteit van Hohenheim een aantal beurzen ter beschikking gesteld voor Wageningse studenten die daar een of twee semesters willen studeren.
Daniel Polders en Rudy Jonker van de studentenraad zijn blij dat het samenwerkingsverband meer is geworden dan een papieren tijger. De twee raadsleden zijn verantwoordelijk voor de promotie van de Euroleague onder studenten in Wageningen.
Volgens Jonker en Polders gaat er in 2005 ook de inter-universitaire master over voedselketens van start. ,,De master zal op één plaats worden gegeven, maar met intensieve samenwerking van alle universiteiten", aldus Jonker. Een groot voordeel van het samenwerkingsverband is volgens de studenten dat noodleidende specialisaties als Horticulture bewaard kunnen blijven door deze in Europese opleidingen aan te bieden. Daarnaast wil de euroleague door samenwerking een speler worden op de Amerikaanse onderwijsmarkt. ,,Er lopen al gesprekken met Cornell University'', aldus Polders. | G.v.H.

Opgeven voor de summercourse in Denemarken kan vóór 29 januari via hank.bartelink@wur.nl.
Zie ook www.euroleague-study.org