Student - 18 november 2010

Eten voor het goede doel

Lekker eten voor weinig, waarbij je tegelijk een goed doel steunt: het tijdelijke studentenrestaurant Happietaria gaat vandaag open.

ik_happietaria2.jpg
Happietaria is een gelegenheidsrestaurant dat wordt gerund door vrijwilligers. Het initiatief ligt bij de christelijke studentenverenigingen. In Wageningen is dit de derde keer, in andere steden bestaat de Happietaria al veel langer. De laatste keer in Wageningen kwamen er in drie weken tijd bijna 1100 mensen eten. Ilse Vermeij is een van de vrijwilligers.
Hoeveel kost een maaltijd?
'Een hoofdgerecht kost minimaal € 7,00, een driegangenmaaltijd € 13,50.
Is het wel lekker?
'Het menu is samengesteld door vrijwilligers en een professionele kok. Het is best wel gevarieerd met rijst, pasta, aardappelen en een Ethiopisch menu van stoofschotels en verschillende bijgerechten. Er is een vegetarisch gerecht, er worden biologische producten gebruikt. Het sap en bier komt van Fair Trade.'
Wat gebeurt er met de winst?
'De opbrengt wordt verdubbeld door ICCO en Kerk in Actie en gaat naar een ontwikkelingsproject in Ethiopië voor onder andere landbouwverbetering. Op de placemats staat meer informatie over het gesponsorde project.'
De Happietaria ligt aan de Markt 11 in Wageningen en is tussen 18 november en 10 december van maandag t/m zaterdag geopend. Zie www.happietaria-wageningen.nl.