Student - 8 februari 2007

Esther Swart wint NSK Cross

Esther Swart heeft zaterdag 3 februari op de Nederlandse studentenkampioenschappen cross in Groningen de korte cross gewonnen.

Esther Swart na de huldiging.

Foto: Tartlétos

‘Het was een mooi rondje en ik vind het leuk dat ik heb gewonnen. Maar ik voelde me niet supersterk of zo’, aldus de tweedejaars studente Voeding en gezondheid aan Wageningen Universiteit. Ze legde de 2,5 kilometer af in 9 minuten en 36 seconden.
Swart loopt vooral wedstrijden op de baan, over achthonderd meter. ‘Maar ’s winters is het heerlijk om in het bos een beetje door de modder te banjeren. Als je dan thuiskomt heb je het idee dat je wat hebt gedaan.’
Bij de heren haalde niemand van WAV Tartlétos het podium. Jan Roos werd nipt vierde in het studentenklassement op de lange cross (11,5 km), met een tijd van 40.36.