Student - 22 februari 2017

tekst:
Roelof Kleis
2

De leegstand in Campus Plaza neemt langzaam af. De nieuwste aanwinsten zijn afhaalchinees Eastern Express, espressobar Doppio en kinderopvangcentrum Prins Vleermuis.

(De vestiging van Dopio in Spijkenisse. Foto: Doppio)

Doppio is een franchiseketen met vestigingen in 31 Nederlandse steden. De dichtstbijzijnde vestiging is in Arnhem. Die op de campus opent op 1 maart de deuren. Naast Doppio komt Chinees afhaalrestaurant Eastern Express, die ook een vestiging aan de Churchillweg in Wageningen heeft. Wanneer de Chinees open gaat is nog niet bekend.

Woon-winkelpand Campus Plaza werd eind september officieel geopend. De 440 studentenkamers van DUWO op de bovenverdiepingen waren allemaal snel bezet. Van de winkelruimte staat na vijf maanden nog steeds ongeveer de helft leeg. Toch is Jos van Schriek van vastgoedontwikkelaar Ten Brinke niet ontevreden. ‘Als je de markt een beetje volgt, dan is dit best goed. Veel ketens gaan failliet. Bedrijven krijgen steeds minder makkelijk hun financiering rond bij de banken. Zolang het druppelt, zijn wij tevreden.’

Lokale ondernemers
Volgens Van Schriek is het niet zo dat er geen belangstelling is voor Campus Plaza. ‘We zijn met diverse partijen in gesprek: een cateraar, een café, een kapperszaak, een copyshop en een viswinkel. Door de slechte markt duren die onderhandelingen langer.’ Van Schriek is bovendien blij met de lokale belangstelling voor Campus Plaza. ‘Achter de AH to go, Subway en Doppio zitten lokale ondernemers.’

Plantage.jpg

Dat geldt ook voor kinderopvangcentrum Prins Vleermuis dat op maandag 3 april van start gaat. Het Edese bedrijf van Soraja Prins breidt de activiteiten uit naar Wageningen. Prins Vleermuis heeft sinds 2011 een vestiging in de Mauritskazerne in Ede en opent er in mei eentje in de wijk Kernhem aan de noordkant van Ede.

Prins Vleermuis zal ongeveer de helft (600 vierkante meter) bezetten van de begane grond van gebouw Plantage aan de zuidzijde van Campus Plaza. Er komen twee groepen voor buitenschoolse opvang (4-plus 7-plus, 40 kinderen), twee babygroepen (0-2 jaar, 24 kinderen) en twee peutergroepen (2-4 jaar, 32 kinderen). Prins Vleermuis richt zich met name op de campus. ‘Maar iedereen is bij ons welkom.’

Medisch
Wat er in de andere helft van de ruimte op de begane grond komt, is nog niet duidelijk. Van Schriek: ‘Die ruimte is bestemd voor maatschappelijke voorzieningen. We zijn in gesprek met een ander kinderdagverblijf en een medische organisatie die mogelijk een connectie met Prins Vleermuis wil aangaan.'

Re:acties 2

• Kritisch

Een kapper, wat een goed idee. Die zijn er echt nauwelijks in Wageningen........ :')
    Zet er liever een McDonalds neer, dan is er kans op de beoogde topdrukte. En is het ook meteen klaar met de geitenwollensokkenreputatie van de WUR.

• Zuurpruim

Geen wonder dat er geen interesse is: dat hele campus plaza gebied ziet er uit als een industrieterrein. Eén grote plak asfalt, totaal anti-gezellig. Waarom zou je daar als student/medewerker/bezoeker naartoe gaan? Zorg voor een gezellige omgeving met groenstroken, zitjes en ruimte voor wat spontane activiteiten. Laat studenten eventueel zelf wat verkopen met een kraampje.

Dit zal in NL helaas nooit lukken want regels en geld zijn altijd belangrijker. Dus komen er gewoon fastfoodketens en wordt elk initiatief als concurrentie gezien die moet worden geblokkeerd.

Zo, excuses, dat zuur is er weer uit. Fijne avond nog!

• fret

Dat kan zuurder!!!!