Student - 23 februari 2017

Espresso bar and crèche in Campus Plaza

tekst:
Roelof Kleis

The empty locations on the ground floor of Campus Plaza are gradually filling up. The newest arrivals are a Doppio espresso bar, a Prins Vleermuis crèche and Eastern Express Chinese takeaway.

A Doppio branch in Spijkenisse. Photo: Doppio

Doppio is a franchise chain with branches in 31 Dutch towns. The one on campus opens on 1 March. Next-door to Doppio will be Eastern Express, which has another branch on the Churchillweg in Wageningen. It is not yet known when the Chinese takeaway will open.

Plantage.jpg

The Wageningen branch of Prins Vleermuis opens in the Plaza on Monday 3 April. This crèche chain owned by Soraja Prins has had a branch in the Maurits baracks on the eastern side of Ede since 2011, and will soon be opening a branch in the Kernhem neighbourhood on the northern side of Ede. Prins Vleermuis will occupy about half of the large space on the south-facing side of the building. There will be two after-school groups (4-plus and 7-plus, 40 children in total), two baby groups (2-4 years, 24 children) and two toddler groups (2-4 years, 32 children). Prins Vleermuis is primarily for WUR staff but everyone is welcome.

The shopping and residential centre Campus Plaza opened at the end of September. The 440 DUWO student rooms on the top floor were all occupied in no time, but about half of the shop premises are still empty five months later. But Jos van Schriek at property developer Ten Brinke is not worried. ‘If you keep track of the market at all, you know that’s not bad. As long as there’s a steady trickle, we are satisfied.’

Reacties 2

• Kritisch

Een kapper, wat een goed idee. Die zijn er echt nauwelijks in Wageningen........ :')
    Zet er liever een McDonalds neer, dan is er kans op de beoogde topdrukte. En is het ook meteen klaar met de geitenwollensokkenreputatie van de WUR.

• Zuurpruim

Geen wonder dat er geen interesse is: dat hele campus plaza gebied ziet er uit als een industrieterrein. Eén grote plak asfalt, totaal anti-gezellig. Waarom zou je daar als student/medewerker/bezoeker naartoe gaan? Zorg voor een gezellige omgeving met groenstroken, zitjes en ruimte voor wat spontane activiteiten. Laat studenten eventueel zelf wat verkopen met een kraampje.

Dit zal in NL helaas nooit lukken want regels en geld zijn altijd belangrijker. Dus komen er gewoon fastfoodketens en wordt elk initiatief als concurrentie gezien die moet worden geblokkeerd.

Zo, excuses, dat zuur is er weer uit. Fijne avond nog!

• fret

Dat kan zuurder!!!!