Nieuws - 26 augustus 2009

Ernst van den Ende nieuwe directeur Plant

Ernst van den Ende is door de Raad van Bestuur benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de Plant Sciences Group (PSG). Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen maakte de benoeming vanochtend bekend.

ernst_van_de_ende_lowres.jpg
Van den Ende is nu manager van de business unit Bomen-bollen van het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO). Hij volgt prof. dr. Raoul Bino op, die een dag eerder afscheid nam als algemeen directeur PSG.
 
Van den Ende stond op een short list van vijftien kandidaten voor de functie, maar was in eerste instantie niet in beeld om algemeen directeur te worden. Toen de gesprekken met drie andere geselecteerde kandidaten niets opleverden, benaderde de benoemingscommissie onder leiding van ASG-directeur Martin Scholten Van den Ende opnieuw.
 
Toen Dijkhuizen de benoeming van Van den Ende bekend maakte, steeg een verrast en enthousiast applaus op bij de medewerkers van de Plant Sciences Group. Dijkhuizen heeft vertrouwen in de nieuwe man. 'Op dit moment is het belangrijk dat PSG zich goed profileert in de markt. Daar is Ernst goed in.'
 
Van den Ende is al 27 jaar actief in het Wageningse plantenonderzoek. Hij studeerde in Wageningen, promoveerde bij de leerstoelgroep Fytopathologie, was enige jaren werkzaam bij het IPO (voorganger van Plant Research International) en werkte daarna bij PPO in verschillende functies. Een echte plantenman die het grootste deel van die tijd buiten Wageningen werkte.
 
Hij wil alle medewerkers van PSG persoonlijk leren kennen, vertelde hij tijdens zijn welkomstwoordje voor het personeel.