Organisatie - 22 november 2007

Erik is de hunk van november

Student Erik Smale siert de maand november van de zwart-witte Stoereboerenkalender 2008.
De stoerste boer van Nederland woont in Wageningen. Erik Smale, tweedejaars student Dierwetenschappen, is op de website van vakblad Boerderij verkozen tot één van de twaalf fotomodellen voor de Stoereboerenkalender 2008. Hij kreeg verreweg de meeste stemmen, en is nu de hunk van november.
Erik kreeg dinsdag 20 november het eerste exemplaar van de kalender uitgereikt op het melkveebedrijf van zijn ouders in het Gelderse Joppe, dat hij op termijn wil overnemen. ‘Het was een compleet mediacircus’, vertelt Erik. Hij gaf onder meer interviews aan dagbladen, SBS6 en omroep Gelderland.
Erik stuurde eigenlijk voor de grap een foto in, maar vindt de kalender wel een manier om boeren een positiever imago te geven. ‘Mede dankzij programma’s als Kijk een koe en Boer zoekt vrouw is de agrarische sector al in een beter daglicht komen te staan, en dat konden boeren wel gebruiken.’
En hoe voelt het om straks in heel Nederland als ‘lekkere kerel’ aan de muur te hangen? ‘Daar heb ik eigenlijk niet over nagedacht. Dat kan me ook niet zoveel schelen.’